Plastische chirurgie? Kwaliteit voor betaalbaarheid!

30 mei 2020

Een advertentie voor een goedkope borstvergroting. Klinkt aantrekkelijk, op internet ziet het er best goed uit. Liever ben je geen kapitalen kwijt als het niet hoeft.

Toch blijkt helaas vaak dat dit een dure vergissing is. Want een mislukte cosmetische ingreep, dat hakt erin. Niet alleen financieel, maar zeker ook emotioneel. In het ziekenhuis kun je terecht voor kwalitatief hoogwaardige cosmetische behandelingen.

Teleurstellingen

Plastisch chirurgen zien helaas regelmatig de gevolgen van goedkope, mislukte cosmetische behandelingen voorbijkomen. Het aantrekkelijke van deze behandelingen is dat het niet veel lijkt te kosten. Maar de consequenties die daarna volgen zijn vaak zeer ingrijpend. Lichamelijke en emotionele klachten zijn veelal het gevolg. Vaak komen deze mensen in het ziekenhuis terecht voor een nabehandeling of hersteloperatie.

Voorkomen door kwaliteit

Deze nabehandelingen, hersteloperaties en teleurstellingen zijn te vermijden. Cosmetische operaties en ingrepen zijn namelijk 'gewoon' uit te voeren in het ziekenhuis. Dat is allicht niet de goedkoopste optie, maar wel ben je ervan verzekerd dat je in deskundige, ervaren handen bent op een veilige locatie. Mochten er wel complicaties optreden, dan zijn de faciliteiten van het ziekenhuis binnen handbereik.

Begeleiding

Prijsvechters en buitenlandse klinieken hebben er vaak belang bij dat patiënten snel naar huis gaan. Een te lange opname is te duur. Dat gaat ten koste van nazorg en verdere communicatie met de arts of kliniek verloopt vaak moeizaam. Na een behandeling in het ziekenhuis is het vanzelfsprekend dat patiënten vierentwintig uur blijven. Ook krijg je duidelijke instructies mee van de plastisch chirurg en is de arts (of een collega) goed bereikbaar.

Instructies omtrent nazorg

Belangrijke nazorg waar je zelf om kunt denken, is onder meer:

  • Neem de herstelperiode serieus: per behandeling wordt er een vaste herstelperiode voor je voorgesteld. In deze tijd is het belangrijk om ook daadwerkelijk je rust te nemen. Beperk je fysieke activiteit en zorg voor mentale rust;
  • Volg het advies op van de chirurg: zoals bekend geeft de cosmetisch chirurg altijd advies mee. Dit is gepersonaliseerd naar jouw ingreep, dus probeer de leefregels zoveel mogelijk op te volgen;
  • Kies voor een actief herstel: voor een goed herstel hoef je niet de hele dag op dezelfde plaats te blijven zitten. Door voorzichtig te bewegen stimuleer je de bloedcirculatie, waardoor voedingsstoffen worden aangevoerd en afvalstoffen afgevoerd.

Fijne ervaring

Petra onderging nog niet zo lang geleden een cosmetische ingreep: ‘Ik was al langere tijd van plan om een liposuctie te ondergaan. Na mijn zwangerschap waren mijn heupen enorm uitgedijd. In de eerste instantie zou ik mijn ingreep laten doen in een onbekende kliniek waar ook nog niet veel recensies over waren geschreven. Ik werd verleid door de goedkope prijzen. Een goede vriendin raadde me dit kordaat af. Achteraf ben ik daar enorm blij mee. De kliniek is recent slecht in het nieuws gekomen. Zelf heb ik gekozen voor een behandeling bij Centrum voor Esthetische Chirurgie Friesland. Een stuk prijziger, maar met als resultaat een prachtige vorm en een goede verzorging na de behandeling. Ik zeg daarom: kies zeker voor kwaliteit!’