Facelift

Er zijn verschillende redenen om te kiezen voor een facelift. In het algemeen is er sprake van overtollig of slap vel van de wangen en/of de kaaklijn. Bij een facelift wordt het gebied van de wangen en de kaaklijn strakker gemaakt door huid te verwijderen.

Met een facelift wordt overtollig vel van de wangen en/of rond de kaaklijn verwijderd en hiermee strakker gemaakt. Een face lift is een ingreep die vaak gecombineerd wordt met andere ingrepen in het gelaat, zoals een halslift of een ooglidcorrectie. De overtollig huid kan over het algemeen op 2 manieren ontstaan: fors gewichtsverlies en veroudering.

Bij een significant gewichtsverlies, verdwijnt onderhuids vetweefsel, hierdoor verdwijnt de vulling uit de hals en/of het gezicht en wordt de huid slapper. Met een beetje geluk krimpt de huid weer, maar als dit niet het geval is, is er sprake van een huid overschot.

Met het ouder worden verliest de huid zijn elasticiteit, rekt uit en zakt naar beneden. Ook dan is er sprake van een huidoverschot.

Voor het oor en onder de mondhoeken zijn plekken waar de huid meer gefixeerd is aan de onderlaag, op deze plekken zakt de huid minder naar beneden. Overtollige huid zal tussen deze meer gefixeerde plekken naar beneden zakken, zo ontstaan de zo genaamde ‘hamsterwangen’.

Een facelift is bij uitstek een operatie waarbij je goed je wensen moet bespreken met je behandelend plastisch chirurg om een individueel plan te krijgen

Wil je meer weten over een facelift? Bel (058) 286 69 66 en plan een afspraak in met onze specialisten.