Borstlift

Door zwangerschap, gewichtsverlies en het natuurlijke verouderingsproces kunnen borsten verslappen of gaan hangen. Er is dan meestal onvoldoende vulling in het bovenste gedeelte van de borsten. Ook zitten de tepels vaak lager. Door het gewicht van de hangende borsten kunnen lichamelijke klachten ontstaan, zoals nek- en rugklachten. Soms is een vrouw ook minder tevreden met het uiterlijk. Een borstlift kan dan uitkomst bieden.

Wat doet de plastisch chirurg bij een borstlift?

De plastisch chirurg neemt het huidoverschot weg, verplaatst de tepel naar boven en brengt de borstklier opnieuw in model. Zo ontstaat weer een stevige borst. Om de borst ook wat voller te maken, is het mogelijk om een borstlift te combineren met een borstvergroting. Er worden dan implantaten (protheses) in de borst geplaatst. De plastisch chirurg kan tegelijkertijd de borsten liften en vergroten, maar kan er samen met jou er ook voor kiezen om de vergroting later uit te voeren.

Wil je weten of een borstlift geschikt is voor jouw borsten? Ga met ons in gesprek, dan bekijken we samen naar de mogelijkheden. Bel (058) 286 69 66.