Liposuctie / Liposculptuur

Lokale vetophopingen kunnen ontstaan op de onderkin, buik, heupen, bovenbenen, knieën en onderbenen. Ze worden veroorzaakt door een verhoogd aantal vetcellen op deze plaatsen bij mensen die hiervoor genetische aanleg hebben. Op de rest van het lichaam is de vetlaag vaak normaal. De vetophopingen kunnen klachten geven. Het wegzuigen van overtollig vet biedt dan vaak uitkomst. Dit wordt ook wel liposuctie of liposculptuur genoemd.

Wanneer wordt liposuctie toegepast?

Liposuctie betekent het onderhuids wegzuigen van lokale abnormale vetophopingen. Liposuctie of ook wel liposculptuur is niet bedoeld voor gewichtsverlies maar voor de verbetering van countouren. Liposuctie vindt plaats middels hele kleine steekgaatjes en kent weinig risico's.

Een liposuctiebehandeling is minder geschikt als je huid en het onderliggende weefsel onvoldoende elastisch is. Een liposuctie in combinatie met het wegsnijden van de plaatselijke huis, kan dan de beste oplossing zijn. Dit wordt dermolipectomie genoemd. Deze behandeling voeren we ook uit bij Centrum voor Esthetische Chirurgie Friesland.

Voor meer informatie kan je contact opnemen met onze specialisten. Bel (058) 286 69 66 en plan een afspraak in voor een consult. Dan kunnen we bepalen of liposuctie voor jou een geschikte behandelmethode is.