Ooglidcorrectie

Ooglidcorrecties bij Centrum voor Esthetische Chirurgie Friesland zijn al mogelijk vanaf € 800,-. Het is mogelijk om zowel boven- als onderooglidcorrecties door te voeren.

Bovenooglidcorrectie

Heeft u last van overhangende oogleden? Bij een bovenooglidcorrectie word je overtollige huid via een snee in je oogplooi weggehaald. Deze behandeling geeft naast een beter zicht ook mooi esthetisch resultaat.

Onderooglidcorrectie

Het verslappen en uitrekken van de spier rondom het oog zorgt ervoor dat de huid onder het oog gaat hangen. Soms gaat het uitrekken van de huid samen met het uitpuilen van vetweefsel in of onder de oogkas. De huid komt hierdoor naar voren en gaat plooien; zo ontstaan wallen onder de ogen. De wallen corrigeren we met een onderooglidcorrectie.

Soms wordt een onderooglidcorrectie gecombineerd met een bovenooglidcorrectie of met een lipofilling. Bij een lipofilling wordt in het lichaam vet weggehaald (vaak van de buik) en gebruikt om het tekort in het onderhuidse weefsel van het middengezicht aan te vullen.

Vaker wordt een ooglidcorrectie gecombineerd met een zogenaamde mid-facelift. Bij een mid-facelift worden de plooien en rimpels van de gezichtshuid van het middengezicht strakker getrokken, meestal samen met het liften van de uitgezakte dieper gelegen weefsellagen.

Kraaienpootjes, donkere verkleuring en eventuele vochtophopingen bij de jukbeenderen zijn met deze operatie in het algemeen niet te corrigeren.