Injectables

Lachen en fronsen, we doen het allemaal. Door de aanspanning van de gezichtsspieren ontstaan er lach- en fronsrimpels. Er zijn verschillende methodes om lijnen en plooien in het gezicht te behandelen. Botuline toxine injecties (Botox®) is er hier een van.

Wat doet Botox®?

Botuline toxine zorgt ervoor dat de spierspanning vermindert of de spieren tijdelijk worden ‘uitgeschakeld’. De diepte van de rimpels en plooien in het gezicht wordt zo verminderd. Het effect van deze behandeling houdt vaak 3 tot 6 maanden aan. Herhaling is mogelijk.

Voor een nog beter en langduriger effect kan een Botox®-behandeling eventueel worden aangevuld met een filler.

Heb je last van overmatige transpiratie? Ook dan biedt Botox® uitkomst. Naast het verminderen van rimpels, wordt botuline toxine ook gebruikt bij overmatig zweten. De Botox® wordt dan ingespoten in een diepere huidlaag van de oksels, of onderhuids in handen of voeten. De productie van zweet wordt soms wel voor 9 tot 12 maanden geremd. Ook sommige vormen van migraine kunnen doormiddel van Botox® worden behandeld.

Wat doen fillers?

Met fillers voeg je volume toe aan je gezicht. Je kunt hiermee bepaalde rimpels opvullen, maar bijvoorbeeld ook meer volume geven aan lippen, ingevallen wangen of de kaaklijn. Fillers zorgen voor een meer jeugdige aanblik en blijven 9 tot 12 maanden aanwezig.

Wij maken voor onze filler behandelingen gebruik van de producten van Juvéderm. Juvéderm is een hyaluronzuur en is een zachter alternatief voor fillers. Dit geeft een natuurlijk resultaat dat lang aanhoudt. Wereldwijd is Juvéderm een van de bekendste en meest veilige fillers. Jouw plastisch chirurg zal altijd samen met je kijken welke behandeling het beste past bij jou wensen.

Bijgaande tarieven zijn exclusief eventueel verschuldigde BTW. Ingaande 1 januari 2008 is de BTW-vrijstelling voor medische diensten gewijzigd. Als gevolg van deze wijziging zal de BTW-vrijstelling uitsluitend kunnen worden toegepastvoor behandelingen.

Meer informatie over Botox® of Juvederm maak een afspraak bij het Centrum voor Esthetische Chirurgie Friesland. Bel (058) 286 69 66.