Injectables

Lachen en fronsen, we doen het allemaal. Door de aanspanning van de gezichtsspieren ontstaan er lach- en fronsrimpels. Er zijn verschillende methodes om lijnen en plooien in het gezicht te behandelen. Botuline toxine injecties (Botox®) is hier een van.

Wat doet Botox®?

Botuline toxine zorgt ervoor dat de spierspanning vermindert of de spieren tijdelijk worden ‘uitgeschakeld’. De diepte van de rimpels en plooien in het gezicht wordt zo verminderd. Het effect van deze behandeling houdt vaak 3 tot 6 maanden aan. Herhaling is mogelijk.

Voor een nog beter en langduriger effect wordt een Botox®-behandeling eventueel aangevuld met een hyaluronzuurbehandeling.

Heb je last van overmatige transpiratie? Ook dan biedt Botox® uitkomst. Naast het verminderen van rimpels, wordt botuline toxine ook gebruikt bij overmatig zweten. De Botox® wordt dan ingespoten in een diepere huidlaag van de oksels, of onderhuids in handen of voeten. De productie van zweet wordt soms wel voor 9 tot 12 maanden geremd. Ook sommige vormen van migraine kunnen doormiddel van Botox® worden behandeld.

Wat doen fillers?

Meer informatie over Botox® of een afspraak maken bij Centrum voor Esthetische Chirurgie Friesland? Bel (058) 286 69 66.