Verbeter je huidelasticiteit met botox en fillers!

3 augustus 2020

Naarmate we ouder worden, verliest je gezicht zijn elasticiteit. Tijdens het lachen komen er rimpels of kraaienpootjes tevoorschijn die aandacht beginnen te trekken. Deze huidoneffenheden zijn geheel normaal.

In welke mate en hoe vroeg ze ontstaan, kan echter verschillen. Dat heeft te maken met erfelijkheid of leefstijl. Mocht je graag meer volume in je gezicht terugzien, kun je actie ondernemen.

Injectables

Om je gezicht meer volume te geven, kun je ervoor kiezen om injectables te gebruiken. Botox en fillers zijn namelijk effectieve methodes om lijnen, plooien en volumeverlies in de huid te behandelen. De injectievloeistoffen worden door middel van een naald in de huid gebracht. Er zijn echter wel verschillen tussen de twee middelen, al worden de termen door veel mensen door elkaar gebruikt.

Wat doet botox?

Botox, ook wel Botuline toxine genoemd, is een natuurlijk eiwit dat geproduceerd wordt door de bacterie ‘clostridium botulinum’. Wanneer je dit in de spier aanbrengt, zorgt dat ervoor dat de spier zich ontspant. Ze worden als het ware tijdelijk ‘uitgeschakeld’. Hierdoor verminderen de rimpels die ontstaan naar aanleiding van spierspanningen. Het effect van de behandeling kan ongeveer drie tot zes maanden aanhouden. De behandeling kan eventueel worden aangevuld met fillers, die op andere gebieden kunnen worden ingezet.

Wat doen fillers?

Wat fillers doen, wordt eigenlijk al verklapt in de naam. Een filler voegt meer volume toe aan je gezicht. Je kunt hiermee bepaalde rimpels opvullen, maar ze kunnen ook voor andere doeleinden worden gebruikt. Denk bijvoorbeeld aan het toevoegen van volume aan de lippen, ingevallen wangen of de kaaklijn. Volumeverlies vindt plaats door huidveroudering, en zodoende kan een fillerbehandeling bijdragen aan een jeugdige uitstraling. Het resultaat houdt ongeveer negen tot twaalf maanden aan. Voor een fillerbehandeling kunnen verschillende merken gebruikt worden. Meestal wordt er gebruikgemaakt van een hyaluronzuur. Een plastisch chirurg heeft altijd beschikking tot hoogwaardige kwaliteit fillers en kan je informeren over welke behandeling het beste bij jou past.

Aandachtspuntjes

Als jij hebt besloten een botox- of fillerbehandeling te laten uitvoeren, is het belangrijk waakzaam te zijn op de volgende punten:

  • Kies voor een veilige filler/botox: in Nederland is het verboden om permanente fillers te gebruiken. Zorg er dus voor dat je nooit naar een kliniek gaat die dit aanbiedt. Permanente fillers kunnen namelijk blijvende complicaties veroorzaken.
  • Kijk niet alleen naar de prijs of aanbieding: het is van belang te kijken naar kwaliteit, veiligheid en een natuurlijk resultaat. Als iets te mooi lijkt om waar te zijn, is dat het vaak ook.
  • Kijk naar ervaringen: om een goed beeld te kunnen schetsen van een kliniek, kun je ervaringen lezen van de (oud-)cliënten. Op die manier kun je voor jezelf beoordelen of je je comfortabel genoeg voelt om je hier te laten behandelen.
  • Vraag zoveel mogelijk tijdens een consult: uiteraard zul je al enig onderzoek hebben gedaan op het internet. Maar wat ook belangrijk is, is het gevoel dat je hebt bij een arts of plastisch chirurg en diens visie op jouw hulpvraag.

Centrum voor Esthetische Chirurgie Friesland

Wil jij zeker weten dat je botox en filler goed worden ingespoten? De plastisch chirurgen bij Centrum voor Esthetische Chirurgie Friesland helpen je graag. Hun missie is om jou met een tevreden en trots gevoel weer naar buiten te laten gaan. Ook voor plastisch chirurgische behandelingen zoals een liposuctie of medische ingrepen kun je hier terecht. Ben jij geïnteresseerd in een behandeling? Neem gerust contact op en plan vrijblijvend een consult in.