Zo reken je af met overtollige huid na gewichtsverlies

2 december 2020

Na vele bezoekjes aan de sportschool, een streng dieet gevolgd te hebben en vaak je motivatie vast te hebben gehouden is je einddoel eindelijk bereikt.

Je bent de laatste paar maanden zo ontzettend veel afgevallen, dat je weer op een gezond gewicht bent aangeland en je een paar maatjes kleiner voor jezelf kunt kopen. Maar wanneer je na veel afgevallen te zijn last hebt van overtollige huid, ontneemt je dat mogelijk de kans om volledig afscheid te nemen van je oude lichaam.

De huid

Door het uitrekken van de huid bij overgewicht en het daarna weer inkrimpen door afvallen, kan de huid haar elasticiteit verliezen. In dat geval rekt de huid niet terug, en ontstaat er een overschot. Niet iedereen die afvalt krijgt last van overtollige huid. Vaak bestaat er een correlatie tussen de hoeveelheid gewicht die iemand kwijtraakt en het overschot aan huid dat achterblijft. Overtollige huid geeft niet alleen fysieke klachten, zoals rugpijn en huidproblemen. Ook kan het zorgen voor een onzeker gevoel.

Effectieve correctie

Om van dit overtollige vel af te komen, is een buikwandcorrectie een effectieve oplossing. Bij een buikwandcorrectie wordt het buikschort of overtollige vet verwijderd. In sommige gevallen kunnen de buikspieren ook aangespannen worden. Hierdoor wordt je buikwand strakker. Een buikwandcorrectie kan op verschillende manieren worden uitgevoerd. De meest toegankelijke variant is de mini buikwandcorrectie. Hierbij wordt alleen de huid onder de navel strakgetrokken. Wanneer er ook sprake is van overtollige huid boven de navel, wordt een volledige correctie aangeraden. Op die manier weet je zeker dat je huid er weer netjes strak uitziet.

De behandeling

Voordat je de behandeling daadwerkelijk ondergaat, wordt er eerst goed gekeken of het überhaupt mogelijk is. Tijdens een uitgebreid consult krijg je alle nodige informatie van de plastisch chirurg te horen. Gedurende de ingreep word je meestal onder narcose behandeld, maar in sommige gevallen wordt er een ruggenprik gebruikt. Om te beginnen maakt de plastische chirurg een horizontale snee boven de schaamstreek. Rond de navel wordt ook een klein sneetje gemaakt, zodat deze op zijn plek blijft. Vervolgens haalt de plastisch chirurg het onderhuidse vet weg. Daarna wordt alles weer dicht gehecht en worden er drains geplaatst. Dit is voor eventueel wondvocht, dat afgevoerd moet worden.

Goede combinatie

Wanneer het om je lichaam gaat, wil je het beste resultaat halen. Daarom is een buikwandcorrectie met een liposuctie in sommige gevallen een goede combinatie. De liposuctie zuigt onderhuids vet weg uit bepaalde plaatsen van je lichaam. De behandeling is in dit geval niet gericht op gewichtsverlies, maar op het verbeteren van je contouren. Omdat je overtollige vet al weggehaald is, kan dit nét dat extra zetje zijn naar je gewenste lichaam.

Ervaren en betrokken team

Bij Centrum voor Esthetische Chirurgie Leeuwarden kun je terecht voor ingrepen zoals een buikwandcorrectie. Omdat onze kliniek zich bevindt binnen de muren van een ziekenhuis, ben je verzekerd van goede zorg en expertise. Bij het Centrum bieden wij verschillende esthetische ingrepen aan. Denk aan borstvergrotingen, liposuctie, buikwandcorrecties. Maar ook voor ooglidcorrecties en botox-behandelingen ben je bij ons aan het juiste adres. Wil jij meer weten? Neem gerust eens contact met ons op. Samen kijken we wat wij voor jou kunnen betekenen.