Hangende oogleden? Probeer een wenkbrauwlift!

2 december 2020

Het is nu eenmaal een feit: wanneer we ouder worden, verandert ons gezicht. Er komen rimpels tevoorschijn, kraaienpootjes karakteriseren je lach en lippen verliezen volume.

Maar wist je dat verslapping van de huid een belangrijk aspect is van een ouder ogend uiterlijk? Door een verlies aan elasticiteit zakt de huid. Hierdoor kunnen ook je wenkbrauwen de oogleden omlaag gaan drukken. Dat kan erg vervelend zijn, aangezien dit zeer bepalend is voor je uitstraling. Een wenkbrauwlift kan dan een uitkomst zijn.

Verloren open blik

Verzakte wenkbrauwen kunnen hangende oogleden veroorzaken. Dat zorgt vaak voor een wat somber, vermoeid of ouder ogend uiterlijk. De bron hiervan schuilt in een verminderde hoeveelheid collageen en elastine in de huid, stofjes die de huid stevig en elastisch houden. Vaak probeer je onbewust de verzakte wenkbrauwen te compenseren door overmatig de voorhoofdsspier in te spannen. De keerzijde hiervan is dat er daardoor vaak hoofdpijn- of vermoeidheidsklachten ontstaan, en daarnaast hierdoor voorhoofdsrimpels toenemen. Om de vermoeidheid van de spieren en het vermoeide uiterlijk tegen te gaan, kan een wenkbrauwlift worden aangeraden.

Directe wenkbrauwlift

Bij het Centrum voor Esthetische Chirurgie Friesland wordt geregeld een variant van de wenkbrauwlift, ook wel de 'directe wenkbrauwlift' genoemd, uitgevoerd. Hierbij wordt boven de wenkbrauw een lokale verdoving geplaatst en een ovaalvormig stukje huid verwijderd. Doordat de overtollige huid verwijderd is en de huid bij elkaar gehecht wordt, trekt het gebied strak. Daardoor ontstaat een liftend effect. De hechtingen worden strategisch geplaatst, zodat de kleine littekentjes niet tot nauwelijks opvallen.

De nazorg

Na een wenkbrauwlift is een goede verzorging van belang. De eerste 24 uur na de ingreep is het belangrijk het behandelde gebied goed te koelen en gedurende de eerste 48 uur voldoende rust te nemen. Daarna is het zaak om rustig de activiteiten weer te hervatten. Zo is het nuttig om geregeld beperkt in te spannen, zoals het maken van een wandelingetje, dit bevordert de bloedsomloop en dat draagt bij aan een betere wondgenezing. Let wel op dat de twee weken na de behandeling echter geen zware sporten uitgevoerd mogen worden. Na ongeveer een week zal er een vervolgafspraak gemaakt worden voor controle en verwijdert de behandelaar je hechtingen.

Een boven- en onderooglidcorrectie

In sommige gevallen kan het raadzaam zijn naast een wenkbrauwlift tegelijkertijd ook een boven- en onderooglidcorrectie uit te voeren. Dit is het geval wanneer de huidverslapping samengaat met het uitpuilen van vetweefsel in of onder de oogkas. Hierdoor komt de overtollige huid en vet naar voren en gaat dit plooien. Ook zijn wallen hierdoor een stuk opvallender. De plastisch chirurg kan je informeren over welke ingreep of ingrepen aansluiten bij jouw wens.

Centrum voor Esthetische Chirurgie Friesland

Ben jij op zoek naar een professionele kliniek voor een wenkbrauwlift? Dan ben je bij Centrum voor Esthetische Chirurgie Friesland aan het juiste adres. Onze kliniek voert verschillende esthetische behandelingen uit. Wij stellen persoonlijke aandacht en gedegen zorg hoog in het vaandel. Verschillende behandelingen behoren tot de mogelijkheden, zoals onder andere liposuctie, botox en fillers en ooglidcorrecties. Ben je benieuwd of heb je vragen? Neem gerust contact met ons op.